PAGE SPECIALE 2013 N° 1 > GP CRIQUIELION > ACREN > 18/05/2013

GP CRIQUIELION
Samenvatting

Alles was klaar om van deze 20ste editie van de GP Criquielion een grote gebeurtenis te maken. Er waren ongeveer 200 renners aan de start. Het weer was van de partij. We hebben een mooie koers meegemaakt. Bij het ingaan van de lokale ronden waren een 20tal renners uit het peloton ontsnapt. De regionale Van Dorselaere was bij de vluchtelingen. Het peloton volgde op ongeveer 1 minuut. De ploegen EFC, Lotto, Crelan zorgden ervoor dat de voorsprong niet groter werd. Door een valpartij blijven maar een 10tal renners over van de kopgroep. Twee ronden voor de aankomst is het peloton terug samen. Weinig renners gelost of opgegeven gedurende de wedstrijd. Een massaspurt ligt in de meeste verwachtingen. Het was zonder rekening te houden met tegenslag. Zoals vorig jaar een valpartij in de laatste ronde. Een 50tal renners kwamen op de grond terecht. Twee of drie ongelukkigen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis weggevoerd worden. Dit was het geval voor een renner van de Colba ploeg. Vallée (Color Code) wint de spurt voor Van Hoecke (Topsport Vlaanderen) en Alafaci (Leopard Trek). We hebben een wedstrijd bijgewoond met alléén positief kommentaar. Enkele personen vonden het parcours wat gemakkelijk. Anderzijds zou het regionaal publiek voor zo’n belangrijke manifestatie wat talrijker mogen opdagen. We hebben nooit zoveel talent samen gezien in Lessen.

Lokaal: Lokale renner Thomas Degand was in Noorwegen, dus geen enkele deelnemer uit Lessen in het peloton. Maar we hadden wel meerdere leden in verschillende ploegen : Picoux, Demarbaix, Lessens, Pieterarens, Rossignon,…..

Regionaal: Breyne 59ste (2de in 2012) deed alles om zijn prestatie van verleden jaar te vernieuwen maar lukte daar niet in. Bertholet 149ste in het peloton Van Heuverzwijn 64ste reed altijd vooraan, hij reed voor de ploeg en ze won. Premont 166ste deed enkele pogingen, was out bij de aankomst Amorison 84ste leek nochtans nog fris Vekeman eindigt op een mooie 54 plaats Pols (winnaar bij de juniores verleden jaar in Lessen) eindigt 95ste Van Dorselaere 154ste en Pardini 167ste zijn enkele minuten later binnengekomen door de valpartij.
(Vertaling Michel Derouck van Twee Akren - Bedankt Michel)

En français dans la page du club du site principal.